Şehir Tiyatroları “Dünya Tiyatro Günü”nü Coşkuyla Kutladı

editor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, “Dünya Tiyatro Günü”nü tüm sanatçıları, teknik ekibi, emeklileri, Devlet Tiyatrosu, özel tiyatroların katılıyla eşine az rastlanan bir katılımla kutladı.

Demet Taner ve Erhan Yazıcıoğlu

Demet Taner ve Erhan Yazıcıoğlu

Erhan Yazıcıoğlu, bu yıl usta Haldun Taner’in eşi Demet Taner tarafından kaleme alınan “27 Mart Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi”ni okuyarak konuşmasına başladı. Bildirinin okunmasının ardından sahneye çıkan Demet Taner “Şu anda o kadar mutluyum ki; tiyatrocular arasındayım, sizlerle beraber bugünü kutlamak benim için o kadar unutulmayacak bir an ki, hepinize teşekkür ederim. İyi ki varsınız, iyi ki tiyatro var ve tiyatro hiç ölmeyecek” diyerek konuşmasını tamamladı.

Daha sonra Erhan Yazıcıoğlu “Muhsin Ertuğrul’dan sonra çıtayı çok yükseklere çıkartmış duayen sanatçımız, bizim kopmayan bir parçamız olan” sözleriyle Gencay Gürün’ü davet etti.

Gencay Gürün, Erhan Yazıcıoğlu

Gencay Gürün, Erhan Yazıcıoğlu

Gencay Gürün “Ben tiyatroya 6 yaşında başladım. Tiyatroya gitmek için annemi zorlardım. Zavallı annem aynı oyunu üç kere, beş kere izlemekten fenalık geçirirdi. Yıllar sonra Şehir Tiyatroları’na atamam olduğunda inanamadım. Cennete gelmiş gibi oldum. Benim için Şehir Tiyatroları Türkiye’nin en kıymetli tiyatrosudur. 10 yıl burada çalıştım ve çok mutlu oldum. Hayatımın en mutlu 10 senesini burada yaşadım. Nice yıllara hep beraber” dedi.

“Klarneti çalabildiği kadar konuşabilseydi, lafları anlaşılabilseydi ona Keşanlı’yı oynatırdık ama…” sözleriyle Önder Bali’ye takılan Erhan Yazıcıoğlu Bali’yi sahneye çağırdı.

Önder Bali’nin konuşmasının ardından, Zihni Göktay mikrofonu aldı ve “Dünyanın en eski mesleklerinden birini yapmaktan çok mutluyumç” dedi. Daha sonra unutulmaz ve artık kendisiyle ile özdeşleşmiş olan “Lüküs Hayat”ı seslendirdi. Konuklar da büyük bir coşkuyla Zihni Göktay’a eşlik ettiler.

Her kötülüğün sorumlusu (!) Zihni Göktay, oyun metinlerini nasıl değiştirdiği itiraflarında bulundu...

Her kötülüğün sorumlusu (!) Zihni Göktay, oyun metinlerini nasıl değiştirdiği itiraflarında bulundu…

Tuğrul Arsever’in seslendirdiği “Figüran” şarkısından sonra, Toron Karacaoğlu’nun söylediği “Şarkılar Seni Söyler” ile salon duygusal anlar yaşadı.

Mikrofonu ele geçiren Totn Karacaoğlu'nu sahneden indirmeyi başaramayan Erhan Yazıcıoğlu'nun pes ettiği anın fotografı.

Mikrofonu ele geçiren Totn Karacaoğlu’nu sahneden indirmeyi başaramayan Erhan Yazıcıoğlu’nun pes ettiği anın fotografı.

Bensu Orhunöz ise Fransızca seslendirdiği şarkı ile fuayedeki coşkuya tavan yaptırdı.

Gn. Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcuoğlu, Bensu Orhunöz'ün şarkısıyla dansta da ne kadar başarılı olduğunu sergiledi.

Gn. Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcuoğlu, Bensu Orhunöz’ün şarkısıyla dansta da ne kadar başarılı olduğunu sergiledi.

Kutlamaya başta Handan Ertuğrul olmak üzere, İBB Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Salih Efiloğlu, Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, Şehir Tiyatroları Müdürü Şevket Demirkaya, Gencay Gürün, Nedret Güvenç, Demet Taner, Zihni Göktay, Toron Karacaoğlu, Önder Bali, Ani İpekkaya, Erhan Abir, Sema Keçik, Sezai Aydın, Müge Akyamaç, Metin Çoban, Engin Uludağ, Atsız Karaduman, Mustafa Alabora, Mehmet Çerezci, Güzin Özyağcılar, Orhan Aydın, Özge Özder, Üstün Akmen ve Şehir Tiyatrosu çalışanları katıldı.

Bu 27 Mart kutlamalarının ilk bölümüydü, saat 13:00’e kadar ara verildi…

 

 

Ve 13:00

Haber: Gülhan Demirkanlı

Muhsin Ertuğrul’da Saat 13:00

0

Benzer Yazılar

Bu web sitesi size daha iyi bir performans sunmak için cookie kullanmaktadır. kabul edin Devamını Oku