TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
Bugün 08 Eylül 2010, Çarşamba    
 
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
“Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri” Bu Yıl Ankara’da da Veriliyor
 
Gerek sahnelerimizde, gerekse perdelerimizde unutulmaz izler bırakan, tarihimizin en sevilen oyuncularından Sadri Alışık (1925•1995) anısına bu yıl 15.si düzenlenecek “Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri”nin tiyatroyla ilgili olanı, 2009•2010 sezonunda özel bir seçici kurulun değerlendirmesiyle Ankara’da da dağıtılacak.   

Ankara’da sahnelenen ve Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarına emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi ve ödüllendirmeyi amaçlayan Seçici Kurul, tiyatro oyuncu ödülleri dışında, dikkat çeken oyun yazarını ve/veya tiyatro kurumunu da değerlendirmeye alacak.

Başkanlığını, tiyatro dünyasında "Hocaların Hocası" olarak tanınan Prof. Dr. Sevda Şener’in yapacağı Seçici Kurul’da Dramaturg-Eleştirmen Gülşen Karakadıoğlu; Akademisyen, Yönetmen, Dramaturg ve Oyuncu Prof. Dr. Nurhan Karadağ; Ankara Devlet Tiyatrosu’nun emekli oyuncuları Gülgün Kutlu ve İhsan Sanıvar; Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Selda Öndül, Eleştirmen ve Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Filiz Elmas görev yapacak.

Seçici Kurulun on kategoride değerlendirme yapacağını ve ödüllerin mayıs ayı ortasında sahiplerini bulacağını söyleyen, ödüllerin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eşgüdümü sağlayacak olan Üstün Akmen: “Bu, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek ve ödül mekanizmasını İstanbul’un tekelinden kurtarmak adına Türkiye’de yapılan bir ilktir. Tiyatro sanatına mutlak yararı olacağına inanıyoruz,” dedi.

 
Haber Giriş Tarihi: 04 Subat 2010
“Yokuşüstü Müzik” Kumbaracı50 Destek Konserleri
Tiyatro ile Hatırla, Kendi Tarihini Kendin Yaz!
Akbank 20. Caz Festivali, Cazın Usta Dinleyicilerini Ödüllendiriyor!
Karakutu Tiyatro Atölyesi
Orhan Aydın: “Bu kimin Eylül’ü?”
Kasa’da İnsan Tabiatının Derinliklerine İniliyor
Mask-Kara Tiyatrosu Yeni Dönem Tiyatro Atölye Çalışmaları Başlıyor.
İBB Şehir Tiyatroları Oyuncusu Süleyman Balçın’ı Yitirdik…
Aslında “Aşil Topuğu” Kim… Kim kabul etti, kim reddetti? Kararsızların Oranı Ne?
Freiburg Devlet Tiyatrosu “Palavracı ve Dolandırıcı” ile Garajistanbul’da…
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
 TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
   
    
ABONE GİRİŞ
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
1.Sayıyı Görmek için tıklayınız...
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ

  Mustafa Demirkanli
  Dalya Uçankuş
  Nurhan Tekerek
  Ebru Hanoğlu
  Güliz Güngör
  Mehmet Konuk
  Eser Rüzgar
  Levent Çağlayan
  Sıla İlyasoğulları
  Georges Daniel (Coşkun Tunçtan)
 
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
Web sitemiz Asos Hosting Sunucularinda barinmaktadir.