TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
Bugün 09 Eylül 2010, Perşembe    
 
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
Adana’da Festival Coşkusu Suda Başlıyor, Kentin İçine Yayılıyor
 
Adanalı sanatseverler, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde kapılarını açacak olan 12’nci Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali ile Nisan ayı boyunca tiyatroya doyacak.

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde, İtalyan grup Studio Festi’nin Seyhan Nehri üzerinde gerçekleştireceği “Elementlerin Uyumu” isimli muhteşem gösterisiyle başlayacak 12’nci Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Adana Tiyatro Festivali, Nisan ayında, yerli ve yabancı çok sayıda tiyatro topluluğunu ağırlayacak. Adanalı sanatseverler, bir ay sürecek festival boyunca, tiyatronun büyülü dünyasıyla iç içe olacak. Yerli ve yabancı tiyatro topluluklarına ev sahipliği yapacak olan festival 29 Nisan tarihinde sona erecek.

 

Festivale yurtdışından; Fransa’dan Théatre de la Huchette ve Trans-Express Sokak Tiyatrosu, Almanya’dan Theater Freiburg, İsviçre’den Markus Zohner Theatre, Japonya’dan Papa Tarahumara, Küba’dan La Luna ve Unforgettable Women tiyatroları, Tuva Özerk Cumhuriyeti’nden Tuva Devlet Müzik ve Dram Tiyatrosu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, İspanya’dan flamenko grubu Compania Flamenco Tatiana Garrido ve İtalya’dan Studio Festi grupları katılıyor.

 

Yurtiçinden ise; Kenterler Tiyatrosu, Dostlar Tiyatrosu, AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Ankara Devlet Tiyatrosu, İstanbul Devlet Tiyatrosu ve Konya Devlet Tiyatrosu festivale katılacak.

 

Festival kapsamında oyunlar, Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi’nde, Taşköprü üzerinde ve Adana Merkez Park Açık Hava Sahnesi’nde sahnelenecek. Ayrıca, ikisi yabancı olmak üzere beş tiyatro grubunun oyunlarını Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde sergilemesiyle, İstanbullu sanatseverler de festival coşkusuna ortak olacak.

Festivalin açılış töreni Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Valisi İlhan Atış ve Belediye Başkanı Aytaç Durak, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, Genel Müdürü Hüsnü Paçacıoğlu ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin’in katılımıyla Adana HiltonSA Oteli’nde gerçekleştirilecek.  Tiyatro sanatının gelişmesine önemli katkılarda bulunmuş ustalara minnet ve saygı sunmak amacıyla 2005 yılından bu yana verilen “Sakıp Sabancı Yaşam Boyu Başarı Ödülü”  açılış töreninde bu yıl da sahibini bulacak.

 
Haber Giriş Tarihi: 09 Mart 2010
“Yokuşüstü Müzik” Kumbaracı50 Destek Konserleri
Tiyatro ile Hatırla, Kendi Tarihini Kendin Yaz!
Akbank 20. Caz Festivali, Cazın Usta Dinleyicilerini Ödüllendiriyor!
Karakutu Tiyatro Atölyesi
Orhan Aydın: “Bu kimin Eylül’ü?”
Kasa’da İnsan Tabiatının Derinliklerine İniliyor
Mask-Kara Tiyatrosu Yeni Dönem Tiyatro Atölye Çalışmaları Başlıyor.
İBB Şehir Tiyatroları Oyuncusu Süleyman Balçın’ı Yitirdik…
Aslında “Aşil Topuğu” Kim… Kim kabul etti, kim reddetti? Kararsızların Oranı Ne?
Freiburg Devlet Tiyatrosu “Palavracı ve Dolandırıcı” ile Garajistanbul’da…
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
 TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
   
    
ABONE GİRİŞ
Kullanıcı Adı :
Şifre :
 
1.Sayıyı Görmek için tıklayınız...
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ

  Mustafa Demirkanli
  Dalya Uçankuş
  Nurhan Tekerek
  Ebru Hanoğlu
  Güliz Güngör
  Mehmet Konuk
  Eser Rüzgar
  Levent Çağlayan
  Sıla İlyasoğulları
  Georges Daniel (Coşkun Tunçtan)
 
TİYATRO DERGİSİ 16 YILDIR TİYATRO SEVENLERİN SESİ
Web sitemiz Asos Hosting Sunucularinda barinmaktadir.